2013. október 22., kedd

head&shoulders | hajhullás és korpásodás elleni sampon - vélemény

"Itt van az ősz, itt van újra."
Ez persze sok mindent jelenthet, de amit szépségápolás témában ki lehet ezzel kapcsolatban meríteni, az a sokak számára tabunak számító korpa. Kialakulásának okairól nem szeretnék tudományos megfogalmazásokba menni, ugyanis az interneten számos cikk kering erről. A legbiztosabb mégis az, ha az alapvető higiéniai megoldások után is fennáll a probléma, látogassunk meg egy bőrgyógyászt.

Ha már a korpa kialakul első lépcsőfoknak tegyük fel, hogy megteszi egy head&shoulders sampon. 

Mivel tv reklámokban és egyéb hirdetményekbe is tömik bele a fejünkbe, hogy ez mennyire jó termék, nekem is ez jutott eszembe először eszembe, amikor azt tapasztaltam kb. egy hónapja, hogy a fejbőröm egy merő korpa és állandóan viszket a fejbőröm.
Kis kitekintésként persze megjegyezném, hogy mindezt köszönhetem magamnak: edzés után megizzadt, vizes fejbőrrel NE menjetek ki az utcára sapka nélkül, azokban a hónapokban, amelyekben szerepel az R betű! (Mindez igaz, a betonra és egyéb kültéri helyekre való ülésre is!)

Mivel eddig még nem igazán volt dolgom korpás fejbőrrel, fogalmam nem volt milyen típusú sampont kellene választanom a head&shoulders termékcsaládon belül, de kiemelném, hogy a honlapjuk erre bőven ad segítséget. Én a hajhullás és korpásodás elleni sampont választottam: 


És hogy bevált-e?

Az amit az első hajmosás után tapasztaltam, az az volt, hogy sokkal kevesebb hajszálam végezte a fésűmben. Korpa eltűnt eltűnt vagy fél napra, de már nem viszketett annyira a fejbőröm. Második, harmadik használatra már szinte teljesen eltűnt a korpa a fejbőrömről, foltokban meg-meg maradt, de hatalmas volt a javulás. Most már egy hónapja használom és korpának nyoma se. Kb. 2-3  naponta tisztítom ezzel a fejbőröm. Nekem nagyon bevált ez a sampon.
  • Hajhullás ellen rövidtávon jó, de hosszútávon megmarad ugyanaz az állapot, mint használata előtt. (Nekem ezzel szerencsére nincs problémám.)
  • A korpásodást pedig szépen fokozatosan megszünteti.
Tehát, ha korpásodást észlelsz a fejbőrödön (még ha súlyosnak is ítéled a dolgot) nyugodtan próbáld ki először ezt a sampont! Könnyen kimosható, nem hagy használata után zsíros érzést a hajon és bár az illata nem az igazi, a végeredmény kárpótolni fog!

2 megjegyzés:

  1. Egyik nyáron nekem is hihetetlen korpás lett a fejbőröm (feltehetőleg egy másik sampontól..) és akkor én is headandshoulderst kezdtem el használni.Elég hamar helyre állította a fejbőröm állapotát,de hihetetlen zsírosította..Hetente elég hajat mosnom elég régóta már,na amikor ezt a sampont használtam 2-3 naponta moshattam hajat.Amint helyre állt a fejem,el is hagytam ezt a sampont,azóta szerencsére nem volt rá szükségem.

    VálaszTörlés
  2. Nekem egyáltalán nem szüntette meg a korpát és a fejbőröm is viszketett tőle. Nemrég voltam a White Hair-ben,és amikor ott megmosták a hajam,a korpa jelentős része is eltűnt,és szemmel láthatóan szebb lett a hajam. Meg is kérdeztem tőlük,és mondták,hogy kevin murphy termékeket használnak. Több se kellett nekem,vettem is ilyen termékeket,és azóta sokkal egészségesebb a hajam,korpának nyoma sincs,a hajam is kevésbé zsírosodik,szerintem próbáljátok ki !! :)

    VálaszTörlés