2012. július 21., szombat

A tökéletes tusvonal nyomában

Lehet vékony, vastag, ívelt, egyenes, hosszú, rövid... Lehet bármilyen egy jól elkészített tusvonal. A tapasztalatok alapján a sminkelés terén a lányoknak a tusvonal meghúzásával gyűlik meg leginkább a bajuk, ami egyáltalán nem meglepő. Ez a bejegyzés azért készül, hogy pár hasznos tanáccsal, oktató videóval segítsek kibővíteni minden olvasó tudását, hátha közelebb vihetem őket ahhoz, hogy minél könnyebben menjen ez a nem egyszerű, ám tanulható folyamat. 


Tippek az elkezdéshez: 
 • Az a kezed amelyikkel a tusvonalat húzod legyen kitámasztva, lehetőleg két helyen: 1. a könyököd 2. a kisujjaddal kitámaszthatod az egész kézfejed, így biztosan nem fog remegni a kezed.
 • A tükör legyen fejmagasságban.
 • A fejed kicsit legyen megemelve, hogy a szemeddel lefelé nézve húzd meg a vonalat. Ne legyen becsukva egyik szemed se.
 • A bőrt ne feszítsd meg a szemeden, mert ha úgy szépen is mutat az elkészített tusvonal, a bőrt elengedve hepehupássá válhat. 
 • Ne egy húzással próbálj vonalat kreálni!
 • Fontos a gyakorlás! Ne egy buli előtt a kész sminken próbáld meghúzni életed első tusvonalát, mert abból csalódás is lehet. Otthon ha nincs más dolgod, gyakorolj!
 • Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb szemhéjtust,mivel mindenkinek más válik be igazán. Nálam a folyékony szemhéjtusok jönnek be leginkább. (NYC, Lovely) Ezeknél fontos megemlíteni, hogy ne az ecset végével próbáld meghúzni a vonalat, hanem az egész ecsetet (vagy egy kis részét) fektesd rá a szemhéjra!

Ha szeretnéd a bejegyzést tovább olvasni, kattints a 'Tovább' gombra! Tusvonal húzása, ahogyan én csinálom:

1. lépés: Először mindig meghúzom a tusvonal "farkát".


2. lépés: A belső szemzugtól kifelé haladva húzom a vonalat, minél kijjeb vagyok annál vastagabbra.


3. lépés: Majd a vonal háromnegyedétől összekötöm a "farkacska" végével.


4. lépés: A hiányzó részeket kiszínezem.


Ami nekem először segített az elkészítésben az a következő videó volt. Azóta igencsak sokat változott a technikám, nekem sosem sikerült az, hogy 'visszafelé' húzzak vonalat, de az a bizonyos háromszög mindig ott lebegett a szemeim előtt!


Persze ezen kívül is létezik még sok oktató videó az interneten, de azok közül amiket én láttam eddig ez bizonyult a legjobbnak. Azonban létezik még pár trükk arra, hogy minél szebben el tudjuk készíteni a tusvonalat:

Celluxos megoldás: ennek a lényege, hogy egy jókora celluxdarabot levágunk, amit a úgy helyezünk el az arcunkon, hogy az orrot és a külső szemzugot összekösse. És úgy, ahogy feljebb az első lépésnél húzunk egy vonalat a cellux mentén. A cellux segítségével pedig, ha ki is megyünk a "vonalból", így sem lesz göcsörtös, hiszen egy mozdulattal, a cellux leszedésével ez el is tűnik! Ha már kicsit gyakorlottabb vagy, de még mindig nem elég biztos a kezed, akkor már elég egy vonalzó, ceruza vagy ecset is, nem kell feltétlenül a cellux ragasztó! 

De még ennél is tovább megyek! Ha teljesen totálisan bizonytalan vagy még, de Te mindenáron tusvonalat szeretnél, van Dupla celluxos megoldás is: ITT!
Nem mondom, hogy mindig ezt a technikát kellene alkalmazni, hosszútávon azért egyszerűbb sokat gyakorolni, mint két cellux ragasztóval bravúrozni a szemhéjon, de pár alkalomra még jól jöhet.

 Ha pedig már sikerült szép vonalat húzni, a formákkal természetesen kísérletezni is lehet, hiszen ezerféle megoldás létezik. Mindenkinek más tetszik és mindenkinek más is áll jól! Egy kis segítség:

A tusvonal fixálása: 

A szemhéjtust, hogy ne tapadjon fel a szemhéjra többféleképpen is el lehet kerülni.
 • A felesleges festéket egy fültisztító pálcikával itasd fel.
 • A tusvonalra ferde ecsettel a vonallal azonos színű szemhéjfestéket teszünk, ezzel még tartósabbá válik a tusvonal.
Remélem tetszett Nektek ez a bejegyzés és tudtam segíteni abban, hogy minél könnyebben tudj szép tusvonalat húzni!

4 megjegyzés:

 1. Nekem valahogy mindig ment a tusvonal húzása, de igen hasznos bejegyzés :)
  http://vogueandlife.blogspot.hu/

  VálaszTörlés
 2. Ez nagyon hasznos poszt volt, köszi.

  VálaszTörlés
 3. én sosem kezdtem a 'farkával' a rajzolást, de így is általában szimmetrikusra sikerült :)
  amúgy nagyon szép színe van a szemednek :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon érdekes és hasznos bejegyzés! Köszi!:)

  VálaszTörlés