2011. április 1., péntek

Kéz és köröm ápolás

Kéz

Az arc mellett a kézfej a másik olyan testrészünk, amely leginkább ki van téve az időjárásnak és minden egyéb káros tényezőnek is. Sokan mégsem fordítanak az ápolására megfelelő mennyiségű időt és energiát. Pedig több felmérés szerint is a kézfej igenis elárulja, mennyire foglalkozunk az egészségünkkel, higiéniánkkal.

Kezünk legfőbb problémája a kiszáradás, ami előfordul télen – nyáron egyaránt. Több házi praktika ismert a kéz kezelésére, viszont egyszerű (mindennapos) krémezéssel is kiküszöbölhető ez a probléma. Nagyon fontos, hogy a krémet masszírozzuk addig a bőrbe, míg úgy nem érezzük, hogy már teljesen megszáradt.

Általam használt/preferált termékek:  Avon Skin So Soft – Winter Soft
Avon Care – Glycerine Hand & Nail 


Persze senkit nem akarok egy – egy termék megvásárlására ösztönözni, de nekem a pl. az Avon, hidratáló szerek szempontjából tökéletesen bevált.

A kéz ápolása, viszont nem áll meg a kézfejnél. A másik fontos ápolásra szoruló testrészünk: a könyök. Az emberek többségének kb. mindig ki van száradva, viszont erre valóban van egy tuti tipp, ami otthon simán elvégezhető. Langyos étolajat/olivaolajat tegyünk két kisebb tálba, majd kb. 15 percig áztassuk. Ezután törülközővel, vagy dörzsivel (én annak a hívom a tusolásra való kesztyűket, pamacsokat) jól törüljük át, majd jöhet a jól megérdemelt krémezés. Akár kézkrémmel, akár testápolóval. Ha hetente legalább egyszer elvégzed, 100% hogy a könyököd meghálálja.

Másik kényes téma a körömápolás. Körmünk fő ellensége leginkább a rágás, dohányzás és ha a mellette lévő begyulladt bőrt tépkedjük.
Valószínűleg egy dohányos ember nem pont azért teszi le a cigarettát, mert besárgul tőle a körme, de ha valakinek ilyen problémája van, és nem szereti a színes körmöket akkor is használjon egy enyhén színezett körömlakkot az ápolt hatás elérése érdekében. 

Körömápolás, ahogy én csinálom
1. Először áztassuk be a kezünket meleg vízbe kb. 5-10 percig. / Vagy az egészet csináljuk fürdés/zuhanyzás után.
2. Természetesen vágjuk le a körmünket a kívánt formára.
3. Majd a levágott körmök tetejét reszelővel korrigáljuk. Ez már csak azért is jó, mert nem marad a köröm érdes, megelőzve ezzel azt, hogy bármibe is beleakadjon és leszakadjon.
4. A köröm felületét az arra való reszelővel tegyük szép simává amennyire csak lehet.
5. Ha a köröm alsó részére ránőtt már vékonyan egy kis bőrréteg azt én az Avon – Nail Experts – Lavender Cuticle Oil termékével kezelem. Rákenek egy kicsit a köröm mellett lévő bőrre (megelőzve ezzel az esetleges gyulladásokat), ill a körömre is. A bőrbe belemasszírozom, addig pedig a körmön lévő kis réteget kellőképpen megpuhította annyira, hogy vissza lehessen tolni (és levágni).
6. Ilyenkor újra reszelem egy kicsit a köröm felületét több különböző reszelővel, a sima és fényesebb hatás érdekében. (Azért nem írom le, milyen fajta, mert ez WS Teleshopos, ami már biztosan nem kapható, de nekem annyira bevált és még nem ment tönkre, hogy nem néztem újak után.)
7. Az Avon – Nail Experts – Grow Potion-nal kezelem általában a gyakran rágott körmöket. Ez segíti a körmöt a gyorsabb növekedés érdekében.
8. Letörlöm a körmökről egy egyszerű vizes pamaccsal a felesleges, fel nem szívódott krémeket, majd befestem köröm erősítővel.
9. Miután a körömlakk megszáradt, az egész kezet/lábfejet bekenem ápoló kéz/láb krémmel.

Felhasznált termékek:
Avon – Nail Experts – Lavender Cuticle Oil 
Avon – Nail Experts – Grow Potion


 Avon - Nail Experts -Pearl Shine
Mindenkinek ajánlom ezt az ápolási módot, mert egyszerű, gyors mégis széppé teszi körmeinket. Körömrágóknak különösen ajánlom, hiszen a körmük szépségének látványától nem lesz majd szívük tönkretenni őket. Páromat ilyen módon tudtam leszoktatni a rágásról, pedig már kb. 15éve meg volt ez a rossz szokása.

Pár további probléma, ami könnyen kiküszöbölhető:
·        Hosszanti csíkok: folyadékhiányra utal.
·        Sötét folt a köröm alatt: általában véraláfutás, ami könnyen eltűnik.
·        Fehér foltok a körmök: vitaminhiányra utal. Együnk sok gyümölcsöt, zöldséget!


Remélem segíthettem ebben a kis bejegyzésben. Tudom, hogyan sokan tisztában vagytok ezzel az alapvetően fontos dologról, de higgyétek el, ugyanannyian vannak akik ezzel szemben nem...

Képek forrása: www.avon.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése